mariagutebring.blogg.se

Jag älskar husmanskonst och vanlig billig vardagsmat. Inga tjusigt upplagda pyttesmå portioner till dyra slantar här inte, däremot förvaltar jag morotsslantar med varsam hand.

Soppfredag

Aptit är hungerns lyxutgåva.

Publicerad 2014-01-31 17:04:50 i Allmänt,

Det blev champinjonsoppa och stekt limpsmörgås (stekta limpsmörgåsen på grund av att vi hade grov limpa som måste gå åt). Hemligheten med en god svampsoppa eller stuvning är att den ska puttra ihop länge, gärna en timme eller mer. Visst, det går att göra en god svampsoppa på tjugo minuter, men inte en chans att den blir lika god som den svampsoppa som är gjord på färsk svamp som först brynts ordentligt i smör och sen får puttra i mjölk och grädde minst en timme, så smakar man av med salt, vitpeppar och citron efter hand. Först därefter reder man av och smakar av en sista gång. Smakförhöja ytterligare kan man göra med t.ex. vitlök eller sherry.  Hur man än gör med smak och konsistens i övrigt så är skillnaden mellan en god och en himmelsk champinjonsoppa tiden den lagats på, punkt slut.
 
 

Om

Min profilbild

Blåbärsmamma

Jobbar med drakar och vindspel. Ritar, skriver och sköter lite marknadsföring. Annars är mitt riktigt stora intresse egentligen mat. Jag står helst vid spisen och rör i grytan eller vid vasken och hackar lök. Blåbärsmamma är ett ganska passande namn för mig, eftersom jag ständigt ger mig på nya saker och alltså i de flesta sammanhang är just ett "blåbär".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

matbloggar.nu
besöksräknare
räknare