Knäckebröd


3 dl ljummet vatten 1/2 pkt torrjäst 1 tsk salt 1 tsk kummin 1tsk fänkål 2 dl vetemjöl 1 dl durumvetemjöl 3 dl rågmjöl 3 dl rågflingor 1 dl krossad Cornflakes 1 dl hackad mandel 1 dl solroskärnor
Mortla hel kummin, mandel och fänkål. Rör ut jästen i vattnet, blanda allt till en fast deg. Låt vila 30 minuter. Kavla ut. Grädda i 275 grader ca 10 minuter. Kavla 2 nya och lägg på plåt medan den andra plåten gräddas, det är precis att man hinner. Kavla mellan plastfolie, då går det att få det tillräckligt tunt. Jag drog över det med kruskavel också, om man inte har någon sådan kan man nagga med gaffel så att det kommer ordentligt med luft in. Kanten kan bli lite svart så då kan man bryta bort det allra yttersta.
Har fått omdöme om knäckebrödet från sambon "Det var nog en av de bättre grejorna du gjort i år"