RIKTIGA fiskbullar är faktiskt gott

och jag lovar, det ÄR så och det är absolut INTE något aprilskämt. Jag har ätit fiskbullar idag och älskade det till skillnad från köpta fiskbullar som jag kräks av och det är inte heller något aprilskämt. Jag kan inte ens vara i samma rum som någon som äter köpta fiskbullar på grund av den avskyvärda lukten, men det här, Johans stekta idbullar, var en helt annan sak. En riktig delikatess och det smakar ungefär som pannbiff!
För att åstadkomma härligheten filear man nyfångad id och maler den två gånger genom en köttkvarn. Detta för att id innehåller en förfärlig massa ben. Man kan även köra filéerna i matberedaren men då blir konsistensen så där äckligt svampig som de köpta är. Har du en köttkvarn och möjlighet att komma över hel id eller idfilé så rekommenderar jag detta varmt. Vi malde ner en stor gul lök tillsammans med färsen och kryddade med salt, vitpeppar och paprikapulver. Sen steker man på medelvärme i smör och serverar med potatis och någon god sås, eller mjölk, grädde och/eller smör. Jag gjorde aioli och rev ner lite pepparrot och hällde i lite filmjölk.

