mariagutebring.blogg.se

Jag älskar husmanskonst och vanlig billig vardagsmat. Inga tjusigt upplagda pyttesmå portioner till dyra slantar här inte, däremot förvaltar jag morotsslantar med varsam hand.

RIKTIGA fiskbullar är faktiskt gott

Publicerad 2014-04-01 18:55:07 i Allmänt,

och jag lovar, det ÄR så och det är absolut INTE något aprilskämt. Jag har ätit fiskbullar idag och älskade det till skillnad från köpta fiskbullar som jag kräks av och det är inte heller något aprilskämt. Jag kan inte ens vara i samma rum som någon som äter köpta fiskbullar på grund av den avskyvärda lukten, men det här, Johans stekta idbullar, var en helt annan sak. En riktig delikatess och det smakar ungefär som pannbiff!
För att åstadkomma härligheten filear man nyfångad id och maler den två gånger genom en köttkvarn. Detta för att id innehåller en förfärlig massa ben. Man kan även köra filéerna i matberedaren men då blir konsistensen så där äckligt svampig som de köpta är. Har du en köttkvarn och möjlighet att komma över hel  id eller idfilé så rekommenderar jag detta varmt. Vi malde ner en stor gul lök tillsammans med färsen och kryddade med salt, vitpeppar och paprikapulver. Sen steker man på medelvärme i smör och serverar med potatis och någon god sås, eller mjölk, grädde och/eller smör. Jag gjorde aioli och rev ner lite pepparrot och hällde i lite filmjölk.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Blåbärsmamma

Jobbar med drakar och vindspel. Ritar, skriver och sköter lite marknadsföring. Annars är mitt riktigt stora intresse egentligen mat. Jag står helst vid spisen och rör i grytan eller vid vasken och hackar lök. Blåbärsmamma är ett ganska passande namn för mig, eftersom jag ständigt ger mig på nya saker och alltså i de flesta sammanhang är just ett "blåbär".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

matbloggar.nu
besöksräknare
räknare