mariagutebring.blogg.se

Jag älskar husmanskonst och vanlig billig vardagsmat. Inga tjusigt upplagda pyttesmå portioner till dyra slantar här inte, däremot förvaltar jag morotsslantar med varsam hand.

Barndomsminnen

Publicerad 2014-02-10 09:23:50 i Allmänt,

väcks till liv när jag häller den heta mjölken runt semlan och tar en rejäl munsbit och stoppar i munnen. Hetvägg kallade mormor det för och det fick vi flera gånger i veckan under en månads tid före påsk varje år, för det var den tid när det överhuvudtaget gick att få semlor. De bakades endast under fastetiden före påsk. Senare blev affärsmännen så medvetna om vilken godsak det egentligen var så att tiden försköts mer och mer ochsen gick det att köpa i januari och nu går de väl att få tag på redan tidigt på hösten.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Blåbärsmamma

Jobbar med drakar och vindspel. Ritar, skriver och sköter lite marknadsföring. Annars är mitt riktigt stora intresse egentligen mat. Jag står helst vid spisen och rör i grytan eller vid vasken och hackar lök. Blåbärsmamma är ett ganska passande namn för mig, eftersom jag ständigt ger mig på nya saker och alltså i de flesta sammanhang är just ett "blåbär".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

matbloggar.nu
besöksräknare
räknare