Publicerad 2014-01-23 20:22:59 i Allmänt,

är bra till mycket. Att rulla (mat alltså, inte man själv) i krossad Cornflakes och steka eller fritera är otroligt mycket krispigare och godare tycker jag, än ströbröd, ibland i alla fall. Kanske inte till stekt strömming, men till stekt torsk, definitivt, om du frågar mig. Sambon delar inte min uppfattning, utan vill ha enkelt panerat med ströbröd på klassiskt vis. Jag föredrar den barnsligt goda dubbelpaneringen med krossad Cornflakes. Krossar Cornflakes gör man enklast genom att stoppa Cornflakes i en plastpåse eller plastkasse. Knyta ihop ordentligt och trampa eller hoppa, beroende på hur fint man vill ha det, hur mycket påsen tål och hur mycket motion man vill ha

Det som blir över, för det är ju omöjligt att veta exakt hur mycket som går åt, sparar man i en glasburk med tättslutande lock till nästa gång, man kan ta bort lite hopklibbat och eventuellt fuktigt på ytan. Speciellt bra om den ena vill ha si och den andra så, då har man bara var sin glasburk med favoriten.