Fläskpytt

Hann inte berätta om något väldigt gott igår kväll. Fläskpytt med ärtpesto, råriven morot och salladskål och lite ringlad remouladsås ovanpå. Riktig delikatess faktiskt! 5 skivor rökt fläsk i 3 cm stora bitar, rejäla bitar stekt potatis, några överblivna sockerärtor, steks tillsammans i smör, på med lite citronpeppar, timjan och soja. Servera med god ärtpesto, råriven morot och salladskål (lite citronpeppar och olivolja på salladskålen).
Ärtpesto? Ja, det lärde jag mig på praktiken på Guteskolan. Häll kokhett vatten på frysta ärtor, slå av vattnet nästan omedelbart. Passera ärtorna tillsammans med hälften rapsolja, hälften olivolja, vitlök, solroskärnor (eller pumpakärmor), salt, peppar och citron. OBS! man måste smaka av noga för den kräver ganska mycket salt och citron för att få frisk pestosmak. Blir jättegott när det är klart!

Det har varit näst intill snöstorm i natt. Hoppas vädret blir bättre, det sägs att vi ska få se solen senare idag, hoppas det, för jag ska iväg på besiktning nu om en stund.
