mariagutebring.blogg.se

Jag älskar husmanskonst och vanlig billig vardagsmat. Inga tjusigt upplagda pyttesmå portioner till dyra slantar här inte, däremot förvaltar jag morotsslantar med varsam hand.

Perfekt timing

Publicerad 2014-01-22 20:05:00 i Allmänt,

 
 
Nästa omgång knäckebröd är färdigt precis när  Mästerkocken slutar. Har testat att skära det i bitar nu, för att se om det håller ihop bättre när det är mindre bitar.  Det är verkligen ett jättebra recept. Lätt att variera och tar nästan ingen tid alls att göra. Inget vetemjöl och inget socker, vilket naturligtvis dessutom är väldigt nyttigt. Om man är nötallergiker kan man ta hel havre eller rågflingor istället för solroskärnor.
 
Det känns ganska fantastiskt att ha hunnit med så mycket som jag har gjort idag. Prislistan, som jag verkligen inte såg fram emot att fortsätta med, eftersom jag inte förstår hur allt hänger ihop vad det gäller de mer avancerade drakarna, är nu nästan klar och jag har en ganska bra uppfattning om vad som är kvar att göra på den. Bokföringen, var inte heller kul att börja med. Visste inte i vilken ände jag skulle börja eftersom allt samlats på hög i över en månad, men det gick förvånansvärt bra det med.
 
Nya TV-apparaten är på plats och är jättebra. Kvällsmaten är avklarad, knäckebrödet står i ugnen och köket är städat och jag har ändå hunnit trampa lite på crosstrainern. Nu blir det mest TV resten av kvällen... och några sidor ur Cirkeln innan jag somnar kanske.
 
Innan jag avslutar kvällens inlägg vill jag bara slå ett slag för pixlr.com om man har problem med att redigera bilder. Där kan man gratis både lära sig och göra det online och programmet har de flesta funktioner som Photoshop har.
En bild som den här nedan gjorde jag i morse och den kunde lika gärna varit redigerad i pixlr. Den går att få ännu bättre naturligtvis om man har lust och tid att lägga ner arbete och min sambo skulle rynka på näsan och säga att det är mycket bättre att se till att man får en bild som inte behöver redigeras redan från början, genom att ställa in skärpedjup, skärpa och rätt ljus... men jag föredrar alltså att ta bilden rakt upp och ner och ägna bilden en stund i Photoshop, ibland bara för att det är kul, fast bilden egentligen inte alls är värd min omsorg andra gånger kan en riktigt bra bild bli ännu mycket bättre. Bildbehandling är bra, tycker jag och pixlr.com gör jobbet galant.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Blåbärsmamma

Jobbar med drakar och vindspel. Ritar, skriver och sköter lite marknadsföring. Annars är mitt riktigt stora intresse egentligen mat. Jag står helst vid spisen och rör i grytan eller vid vasken och hackar lök. Blåbärsmamma är ett ganska passande namn för mig, eftersom jag ständigt ger mig på nya saker och alltså i de flesta sammanhang är just ett "blåbär".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

matbloggar.nu
besöksräknare
räknare